A TIERRA VERDE mosószerei gyakorlatilag nullás terhelést jelentenek a környezetre. Ezzel egyidejűleg nem terhelik le Önt sem. Miután elsajátít néhány alapvető lépést, használatuk gyerekjátékká válik.
n

OKOSAN ÁLLUNK HOZZÁ

Tudjuk, miért veszélyes a parfümök, pálmaolaj, kőolajszármazékok, optikai fehérítők használata. Tudja ezt Ön is? Megéri beszélni a mosásról. Mosni ugyanis lehet úgy is, hogy közben tekintettel vagyunk a környezetre és szeretteink egészségére is. Engedje be az öko-mosást az otthonába! Van értelme!

Valaki az öko-mosást még mindig tudományként fogja fel. Pedig az általunk képviselt rendszer csupán 3 lépésből áll: folteltávolítás, mosás, öblítés. Lehet, hogy a marhaepe szappant, a Puer fehérítőport, a mosódióból készült Mosógélt és a Vízlágyítót – környezetbarát mosószereink fő termékeit – már ismeri. Megmutatjuk Önnek, hogy egy kis változtatással milyen sokat nyerünk. Mi mindannyian.

Okosan állunk hozzá

A TERMÉSZETBARÁT MOSÁS HÁROM LÉPÉSE

Foltok

Nem kell félni, a közepesen szennyes ruhákhoz nem szükséges különleges folteltávolítást alkalmazni. Viszont ha a ruhák erősen szennyezettek, a foltokat távolítsa el először epeszappan használatával. A ruhaneműből és más textíliákból maradéktalanul kitisztítja a zsírok, izzadság, fű, vér, föld, zöldség- és gyümölcslé okozta foltokat. Ennél jobb foltfaló élharcost nem talál!

A(z) Puer - fehérítőpor és az oxigén alapú folteltávolító pedig a színtartó ruhák áztatáshoz és szennyeltávolításához használható. Miért kell a ruhákat beáztatni és a foltokat előzetesen kezelni? Mivel nem kell feleslegesen erős hagyományos mosóport használnia! Csak pár percről van szó, mégis mindenki jobban érezheti magát – ruháink, mi és a természet is.

Tippünk

Gondolunk a vegánokra is, nekik ajánljuk a Citromkivonatú olívaszappan foltokra -t.

Epeszappan
Puer – fehérítő por
Mosás

Mosás előtt javasoljuk tesztcsík segítségével megállapítani a víz keménységét. Ha a teszt alapján a víz nagyon kemény, használjon vízlágyító -t.

Vízlágyító hozzáadásával a mosó mosódiós, levendula illóolajos mosógéllel -hez javul a mosás minősége és ráadásul mosógél spórolható meg. A mosódió bázisú, biominőségű mosógél sűrítmény az egész rendszer kulcsfontosságú terméke, és kiválóan alkalmas kényes gyermekruhák és színes textilpelenkák mosására. Remek megoldás allergiás, ekcémás és érzékeny bőrű személyek esetében is.

Tippünk

A mosógél alternatívája a Mosódiós mosópor fehér ruhaneműre és mosható pelenkára vagy a Mosódiós mosópor színes ruhákhoz.

Mosógél levendula
Mosópor fehér ruhákhoz és pelenkákhoz
Vízlágyító
Öblítés

A mi levendula illóolajos ruha ruhaöblítő jelentősen növeli a mosás hatékonyságát. Semlegesíti a mosóvizet és megakadályozza a mosószermaradékok megtapadását a szövetfonalakban.

Így a ruhanemű nem szürkül be és a szövet visszanyeri eredeti tulajdonságait és kinézetét – a törölközők újra magukba szívják a nedvességet és színük ragyogóbb lesz. Ráadásul a ruhaöblítőnk illata csupán természetes levendula illóolajjal .

Tippünk

Cseppentsen néhány csepp BIO illóolajat egy fadarabra és tegye a ruhásszekrénybe a kimosott ruhák közé. Hosszú ideig lágyan illatozik majd.

Ruhaöblítő BIO levendula
Kezdje el az öko-mosást már ezen a hétvégén!

MIÉRT ÉPPEN VELÜNK MOSSON?

Eco Garantie
Mert a fenntartható életmódot választotta. Fontos Önnek, hogy milyen víz folyik ki a mosógépéből? Nyugodjon meg! A TIERRA VERDE fő mosószerei rendelkeznek a legszigorúbb Ecogarantie biominősítéssel.
Cseppek
Használatukkal nem terheli a természetet felesleges vegyszerekkel. Egy csepp sem árt!
Érzékeny bőr
Ekcémás, allergiás vagy érzékeny a bőre? A ruhanemű bőrirritáló hatását komolyan kell vennie! Termékeink maximálisan méltányosak egészségére. A ruhákban nem maradnak vegyi és szintetikus anyagok.
Növény
Szintetikus parfümökkel, kőolajszármazékokkal és pálmaolajjal nálunk nem találkozik. Nem barátkozunk velük.
Mosógép
Termékeink működnek és használatuk nagyon egyszerű. Nincs szükség szokásai drámai megváltoztatására. Ugyanolyan jól moshat velük, mint a hagyományos mosószerekkel.
Bőrbarát
A bőr kímélése kifizetődik. Erről sokat mesélhetnének a kismamák és kisgyermekes szülők. Mindenkire gondolunk.

AZ ÖN TAPASZTALATAI TÖBBET JELENTENEK, MINT A MI SZAVAINK

Atópiás ekcéma: átvirrasztott éjszakák, sírás és sebesre vakart kezek. A gyógyszerek nem segítettek, és már nem akartam a kislányomat tovább terhelni ezekkel a próbálkozásokkal. Életstílust kellett váltanunk. Módosítottam az étrendünket és a háztartásban is változásokat hoztam be. Kidobtam az összes mérgező kozmetikumot, és a hagyományos mosószereket természetbarát termékekre cseréltem. A csecsemők bőre ugyanis sokkal érzékenyebb, mint gondolnánk. Kislányom ekcémája eltűnt, és sokkal egészségesebbnek érezzük magunkat. Hálás vagyok a Tierra Verde-nek, hogy családunknak megadta a választás lehetőségét. A szeretteinkről való gondoskodásnak van értelme, örömöt szerez és kiválóan működik!

Petra L.

Egy boldog kislány fényképei

LEHET, HOGY BENNED IS FELMERÜLTEK EZEK A KÉRDÉSEK

A mosódiós mosógélben kimosott ruha kevésbé illatos?
Termékeinkben kizárólag természetes illóolajokat használunk. Ezek illékonyak és nem maradnak meg hosszabb ideig a ruhákban. Kár? Egyáltalán nem! Minden, ami a ruhákat hosszabb időre illatossá teszi, szintetikus eredetű. Ezek az illatosítók allergénekként működhetnek. Ezért szeretnénk, hogy a kimosott ruha ne legyen parfümözve. Megéri!
Éppen ellenkezőleg! A hideg vízben való mosás sokkal több vegyszert igényel. A víz felmelegítésén megtakarít néhány fillért, de a hőmérsékletet mással kell pótolnia. Például a 30°C-on mosás azt jelenti, hogy a piszok nem a melegtől oldódik fel, hanem vegyileg kell kioldani. A testzsírok a hideg vízben egyáltalán nem oldódnak fel, mivel testhőmérsékletünk 37°C. Ezért érdemes legalább 40°C-on mosni. Egyszerű, ugye?
Általában természetes (pamut, len, gyapjú, selyem) vagy szintetikus anyagokat mosunk. Nagyon gyakori ezek keveréke. A szintetikus és kevertszálas textíliákat többnyire 40°C-on, vagy a gyártó által megadott hőmérsékleten mossuk. A pamut és a len magasabb hőmérsékleten is mosható. A gyapjút és a selymet külön mossuk, és a lehető legkímélőbb mosószereket használjuk. Például Mosódióinkat vagy Darált olíva mosószappanunkat.
Fel lehet lélegezni, nem okoz színváltozást! A Tierra Verde mosógél nagyon kíméletesen bánik a színekkel, mivel nem tartalmaz fehérítőszereket. Még kímélőbb megoldás – elsősorban a legkényesebb ruhákhoz – egyenesen a mosódiók használata.
A regisztráció előnyei