Gaia Pads – tisztasági szövetbetét biopamut bársonyból – lila – 4 db (4 db)
A termék használata Gaia pads – tisztasági betét – lila (4 db)

Gaia Pads – tisztasági szövetbetét biopamut bársonyból – lila – 4 db (4 db)

Négy darab lila színű tisztasági szövetbetétből álló szett, amely kiegészítő biztosítékként használható a Gaia Cup menstruációs kehelyhez. Folyamatosan fejlesztjük a betétek anyagát, a bambusz frottírt biopamut bársonnyal váltottuk fel. 

Többet a termékről
Raktáron
3 990 Ft
Gaia pads – tisztasági betét – lila (4 db)
  3 990 Ft

Termék leírása

Biopamutból készült mosható szárnyas betét mindennapi vagy menstruációs kehellyel való használatra. Rögzítse az alsóneműhöz a patent segítségével, mintával lefelé. Szükség szerint cserélje.

Szövetbetétek kezelése: Használat után ajánlott hideg vízbe áztatni a betétet. Ha erre nincs lehetőség, vízálló, de légáteresztő zacskóban tárolja. Az esetleges foltokra használjon epeszappant. Mosás 60 °C-ig. A 60 °C hőmérséklet elég magas ahhoz, hogy elpusztítsa a baktériumok többségét.

Méret: hossza 17 cm, szélessége 13,5 cm, szélessége patentolva 5,5 cm. A méretek fél centiméterrel eltérhetnek. Kézzel készített termék.

Indiában varrták.

MIÉRT A BIOPAMUT?

  • A hagyományos pamuttermesztés és a pamutruhák gyártása kedvezőtlen hatást gyakorol a környezetre és a textilipart fenntartó gazdálkodókra és munkásaikra.
  • A gyapotföldek a világ művelt területének kevesebb mint 3%-át teszik ki, viszont az összes felhasznált rovarölő szer mintegy 25%-át és a gyomirtók 10%-át éppen a gyapotföldeken alkalmazzák. A gyapottermesztés során hatalmas mennyiségekben használják az élelmiszer-termelésben tiltott vegyi anyagokat.
  • A pamut a genetikailag leggyakrabban módosított növények egyike, főleg azért, hogy jobban tűrje az átlagon felüli vegyszeradagokat.
  • Egy póló és egy farmernadrág gyártásához körülbelül fél kiló növényvédő szert és szintetikus műtrágyát használnak fel.
  • A biopamut termesztése és előállítása során tilos olyan mérgező vegyszereket használni, amelyek a mezőgazdasági dolgozók mérgezését okozzák és károsítják a környezetet és a génmódosított szervezeteket.
  • A tanúsítvánnyal rendelkező gazdaságok arra törekszenek, hogy biológiailag sokszínű mezőgazdasági rendszert építsenek ki, és természetes módon tartsák fenn a talaj termékenységét.
  • A hagyományos módon termesztett pamuttól eltérően a biopamut nem vált ki allergiás reakciókat. Ennek köszönhetően gyermekek, allergiában vagy ekcémában szenvedők és érzékeny bőrűek számára is alkalmas.

TANÚSÍTVÁNY

Biopamutból készült termékeink megfelelnek a nemzetközi GOTS szervezetszigorú előírásainak. A biogyapot termesztését a vetőmagtól kezdve a szövet végső feldolgozásáig (beleértve a varrást) figyelemmel kísérjük és ellenőrizzük. Az ellenőrök a dolgozók szociális körülményeit is figyelemmel kísérik (a biopamut termesztését és előállítását bemutató videó).

Ajánlott termékek

Összetevők

GOTS minősítéssel rendelkező 100% biopamut

A Tierra Verde tanácsa

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?MEGKÉRDEZEM

Vásárlói tapasztalatok

Ellenőrzött vásárló
Ellenőrzött vásárló
100 %
Ajánlja az áruházat
Kellemes tapintású, szép, mindennapi viseletre is használom.

Pužejová Hana
Pužejová Hana
100 %
Ajánlja az áruházat
Környezetbarát.

Kostková Mirka
Kostková Mirka
100 %
Ajánlja az áruházat
Kellemes az anyaga – a betét vékony, mégsem szivárog. A helyén marad, és többször is használható, így nem terheli a környezetet. Hátránya a mosásra fordított idő és munka :-)

Hasonló termékek

Kedvezményes vásárlás