Bambusz fogkefe közepes – medium (1 db)
A termék használata Fogkefe medium

Bambusz fogkefe közepes – medium (1 db)

Bambusz fogkefénk közvetlenül a fogak érzékeny, de alapos mindennapi ápolásához készült. A fogkefefej megfelel a modern design követelményeinek, a gondosan kifejlesztett ergonómiának köszönhetően pedig a szájüreg nehezebben elérhető helyeire is eljut. A sörték alakja és elrendezése a hagyományos prémium fogkefékéhez hasonló. Könnyű, kellemes tapintású, ráadásul kecsesen és esztétikusan mutat a mosdókagylón. Fogkefénknek köszönhetően ott is elkerüli a nem lebomló műanyagok használatát, ahol ez egyébként meglehetősen gyakori.

Többet a termékről
Raktáron
1 390 Ft

Termék leírása

Sörték keménysége: közepes – medium

Fogkefe hossza: 18 cm

Származási ország: Kína.

A fogkefe nyele csiszolt bambuszból készült. Ergonomikus alakjának köszönhetően tökéletesen illeszkedik a kézbe. A puha sörték kíméletesen tisztítanak. Nejlon és növényi műanyag keverékéből készülnek, amelynek forrása a ricinusolaj. Nem tartalmaznak káros BPA-t (biszfenol-A) és ftalátokat. A fogkefét rendszeresen, 3 havonta javasolt cserélni. Ha a sörték már szétállnak, cseréljük ki a fogkefét.

Tippünk: Ha elhasználódik a fogkefe, törje le a fejét, és dobja vegyes hulladékgyűjtőbe. A nyele komposztálható, vagy felhasználhatja például virágágyásban
jeltáblaként.

Miért olyan nagyszerű a bambusz?

A bambusz egy rendkívül gyorsan megújuló erőforrás. A bambusz a világ leggyorsabb növekedésű növénye. Természetes antimikrobiális anyagtartalmának köszönhetően a termesztése során nincs szükség műtrágya vagy növényvédőszer használatára.

Mi a helyzet a bambusz fogkefék biológiai lebonthatóságával?

A bambusz 100%-ban természetes anyag és teljes mértékben komposztálható. A sörtékkel azonban más a helyzet. Bár nagy arányban tartalmaznak növényi összetevőket, nem bomlanak le teljesen, ezért nem komposztálhatók. Az 1930-as évekig a legtöbb fogkefe sertéssörtével készült, és jelenleg is az egyetlen módja annak, hogy 100%-ban lebomló anyagból készült fogkefénk legyen (ha a teste fából készült).

Fontolóra vettük a sertéssörték mint egyfajta természetes anyag felhasználását. Fogorvosokkal konzultáltunk, akik szerint manapság ez már nem a legjobb megoldás. A sertéssörtéken ugyanis könnyebben lerakódnak a mikrobák, ezáltal nem felelnek meg korunk higiénés előírásainak, és lényegében a céljuknak sem. A nejlon esetében ez nem áll fenn. És mivel nem állati eredetű termék, a vegán életszemlélettel is összhangban áll.

Bambusz sörték?

Némely cégek azt állítják, hogy fogkeféik sörtéje bambuszból készült. Ha egy ilyen fogkefe kerül a kezébe, elég egy egyszerű teszt: vegyen egy gyufát, és próbálja ki, mi történik, ha láng éri a sörtéket. Ha a sörték nejlonnak tűnnek, és a láng hatására olvadni kezdenek, mintha műanyagból lennének, ez csak egyet jelent: Műanyagból KÉSZÜLTEK. Egyetlen fogkefének sincsenek bambusz sörtéi, mert ilyen sörtét egyszerűen nem gyártanak a világon. Próbáljon elképzelni egy fából készült sörtét – a bambusz is egy hasonló anyag...

Ajánlott termékek

Összetevők

A fogkefe teste Moso bambuszból készült. A bambusz a világ leggyorsabb növekedésű növénye. Természetes antimikrobiális anyagokat tartalmaz, ezért a termesztése során nincs szükség műtrágya vagy növényvédőszer használatára.

    A sörték 100% nejlonból készülnek. Növényi összetevőket tartalmaz, de még mindig nem 100%-ban lebomló termék.

    Egyéb információk/biztonság

    Származási országKína
    A regisztráció előnyei