Öblítő (flakon 1 l)
 Öblítő (flakon 1 l)

Öblítő (flakon 1 l)

Tento produkt se již neprodává.
Szintetikus színezék és illatanyag mentes öblítő, a természetes levendula illóolaj kellemes illatával. Eltávolítja a statikus elektromosságot a szintetikus textíliákból. A ruháknak kellemesebb a tapintásuk, és nem „ragadnak” a testhez.  Többet a termékről
Öblítéshez
Szintetikus fonalak
Vegan Friendly

Termék leírása

Mi ez és hogyan működik?

Az öblítő hasonlóan működik, mint a hajbalzsam: bevonja, és ezáltal simítja a szálakat. Megszabadítja a szintetikus anyagú ruhákat a statikus töltéstől, illatossá és puha tapintásúvá varázsolja őket.

A pozitív hatások mellett hátránya az, hogy a bőr olyan anyagokkal érintkezik, amelyek irritálhatják – esetünkben egy felületaktív anyaggal, a hagyományos öblítőkben elsősorban a szintetikus illatanyagokkal. Emiatt főleg allergiásoknak és ekcémásoknak öblítő helyett lágyító használatát javasoljuk.

Mire használható

Az öblítő feladata elsősorban a statikus elektromosság eltávolítása a szintetikus textíliákból. Nem alkalmas olyan ruhákhoz, amelyek magukba szívják a nedvességet.

Mire figyeljünk oda

  • Az öblítő (a mi termékünk és más sem) általában nem alkalmas törölközőkhöz, konyharuhákhoz, alsóneműhöz, gyerekpelenkákhoz, babaruhákhoz és funkcionális sportruházathoz.
  • Az öblítő bevonja a textilszálakat, és a ruhában marad, ami jelentősen csökkenti annak nedvszívó és légáteresztő képességét. 
  • Az öblítő gyakran a hagyományos mosógélekben is megtalálható.

LEHET, HOGY Önben IS FELMERÜLTEK EZEK A KÉRDÉSEK

Mi az a lágyító, és miért érdemes használnunk?

A lágyítósavas reakciója semlegesíti a lúgos mosóvizet, ami elsősorban az érzékeny bőrűek, ekcémások, allergiások és kisgyermekek esetében fontos, akiknek a bőrén sokkal könnyebben áthatolnak a vegyszerek, mint a felnőttekén. Az emberi bőrfelület természetes pH-értéke savas (4–6 pH), bőrünk ilyen módon védekezik a mikroorganizmusok szaporodása ellen. Ezzel szemben a szappan, a mosószóda és más mosószerek lúgosak. A mosószer maradványok a ruhákban irritálják a bőrt, öblítéskor ezért érdemes lágyítóval semlegesíteni őket. A lágyító megakadályozza a mosószer-maradványok lerakódását a textilszálakban és ezáltal a ruhanemű elszürkülését. A szálak visszanyerik természetes tulajdonságaikat (a törölközők újra nedvszívóvá válnak) és megjelenésüket (élénkebb színek). A lágyító használata kemény vízben való mosás esetén is javasolt, amelyben a mosószerek hatóanyagai a vízben található ásványi anyagokkal ütköznek.

Ajánlott termékek

Összetevők

5–15% kationos felületaktív anyag; <5% levendula illóolaj.

Egyéb információk/biztonság

Biztonsági szövegek

Gyermekektől elzárva tartandó. Linaloolt, cineolt, d-limonén tartalmaz – allergiás reakciót válthat ki.

Származási országCseh Köztársaság

A Tierra Verde tanácsa

Az öblítő nem alkalmas olyan ruhákhoz, amelyeknek az a feladata, hogy magukba szívják a nedvességet – például törölközőkhöz, konyharuhákhoz stb.
A regisztráció előnyei