Vízlágyító (papírtasak 850 g)
 Vízlágyító (papírtasak 850 g)

Vízlágyító (papírtasak 850 g)

Számos háztartásban kemény víz folyik a csapból, ami mosás közben nagyobb mosószer-fogyasztást és a ruhák elszürkülését okozza. Lágyítónkkal mindkét problémától megszabadulhat.

Többet a termékről
Gépi mosás
Keményvíz esetén
Vegan Friendly
Eco Garantie
Kiszerelés mérete
Raktáron
3 090 Ft
Vízlágyító
  3 090 Ft

Termék leírása

Számos háztartásban kemény víz folyik a csapból, ami mosás közben nagyobb mosószer-fogyasztást és a ruhák elszürkülését okozza. Lágyítónkkal mindkét problémától megszabadulhat.

Mi ez és hogyan működik?

A vízlágyító ásványi és szerves anyagok keverékéből áll, amelyek képesek megkötni az ásványi anyagokat, ezáltal csökkenteni a víz keménységét. Az így kezelt vízben a mosószer hatóanyaga az ásványi anyagok helyett csak a ruhákon található szennyeződéseket köti meg. Ráadásul lerakódások sem keletkeznek a textíliákban, ami elszíneződésként és elszürkülésként nyilvánul meg.

Mire használható

A vízlágyító jelentősen javítja a kemény vízben való mosás eredményeit. Csökkenti a mosószer-fogyasztást és a lerakódásokat a textíliákban (a ruhák elszíneződése és elszürkülése) és a mosógépben (főleg a szappanos mosószerekben való mosás esetén).

Hogyan használható

Könnyen meghatározhatja a víz keménységét egy tesztcsíkkal. Ha nem rendelkezik saját forrásból származó vízzel, annak minőségéről és összetételéről az illetékes vízgazdálkodási társaságtól kaphat részletesebb tájékoztatást. Az öblítő és mosószer adagját a víz keménységének megfelelően állítsa be (csak egyszer kell megtenni, a víz keménysége egy helyen az évek során változatlan marad).

Az öblítőt a mosószerrel együtt öntse a mosópor-tartályba. Ha mosás közben nem oldódik fel kellőképpen (például rövid programok esetén), tegye közvetlenül a mosógép dobjába, és csak ezután tegye be a ruhaneműt. .

Javasoljuk a következő mennyiségű öblítő hozzáadását a mosáshoz:

VÍZKEMÉNYSÉG:

MOSÓGÉP MÉRETE:

MOSODAGÉL:

MOSÓPOR:

SZAPPANPELYEK:

Lágy
>4°dH

4,5 kg20 g
7 kg30 g
9 kg40 g

Közepes kemény
>8,4°dH

4,5 kg20 g50 g
7 kg30 g80 g
9 kg

40 g

100 g

Kemény
>14°dH

4,5 kg40 g50 g60 g
7 kg60 g80 g95 g

9 kg

80 g

100 g

120 g

LEHET, HOGY Önben IS FELMERÜLTEK EZEK A KÉRDÉSEK

Mennyire környezetbarát egy vízlágyító?

Vízlágyítónkban ásványi anyagokat (zeolit, nátrium-karbonát) és szerves anyagokat (nátrium-citrát) használunk, amelyek felváltják a környezetbarát mosószerekben használt foszfátokat és foszfonátokat.

A zeolitok természetes eredetű lágyítók, az agyag összetevői, és főleg a magnéziumot és a kalciumot képesek megkötni, amelyek a vízkeménység leggyakoribb okozói. Ők maguk oldhatatlanok, és a szennyvíztisztító telepeken leülepedő iszap részévé válnak.

A nátrium-karbonát jól ismert mosószóda, a nátrium-citrát pedig tartósítószer, amelyet például limonádékban és ízesített sörökben is használnak.

A Tierra Verde-nél nem kívánatos összetevőknek tartjuk a foszfátokat és foszfonátokat, mivel a víz eutrofizálódását („virágzását”) okozzák, az adott jelenség összes káros következményével együtt. A foszfátokat már évek óta tilos mosáshoz használni, de a hagyományos mosogatógép készítmények máig tartalmazzák őket. A foszfonátokat a tiltást követően a foszfátok váltották fel a mosószerekben, viszont ezek is hasonló hatást gyakorolnak a vízre.

Ajánlott termékek

Összetevők

>30% nátrium-karbonát, 15–30% nátrium-citrát, 5–15% szilikát

Függelék

:

Drogériánk alapanyagait úgy válogatjuk össze, hogy azok a lehető legkisebb terhet jelentsék az emberek és a bolygó egészségére. A termék nem tartalmaz kőolajszármazékokat, foszfonátokat, szintetikus illatanyagokat és színezékeket.

Ecogarantie'

Ecogarantie minősítés

Megkaptuk a nemzetközileg elismert Ecogarantie tanúsítványt, amely garantálja, hogy termékeink megfelelnek a szigorú környezeti követelményeknek.

Tovább a tanúsítványról

Tanácsadás

Egyéb információk/biztonság

Biztonsági szövegek

FIGYELMEZTETÉS. Bőrirritáló hatású. Súlyos szemirritációt okoz. Ha orvosi segítségre van szüksége, tartsa a termék csomagolását vagy címkéjét kézközelben. Gyermekektől elzárva tartandó. A használatot követően a kezet alaposan meg kell mosni. Szemvédő használata kötelező. SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. Ha a szemirritáció nem múlik el: Orvosi segítséget/ellátást kell kérni.

Nátrium-karbonátot és szilikátokat tartalmaz.

Biztonsági jelzések (piktogramok)
Származási országCseh Köztársaság
A regisztráció előnyei