Vízlágyító (papírtasak 5 kg)
 Vízlágyító (papírtasak 5 kg)

Vízlágyító (papírtasak 5 kg)

Számos háztartásban kemény víz folyik a csapból, ami mosás közben nagyobb mosószer-fogyasztást és a ruhák elszürkülését okozza. Lágyítónkkal mindkét problémától megszabadulhat.

Többet a termékről
Gépi mosás
Keményvíz esetén
Vegan Friendly
Eco Garantie
Kiszerelés mérete
Raktáron
16 790 Ft
Vízlágyító
  3 090 Ft

Termék leírása

Mi ez és hogyan működik?

A vízlágyító ásványi és szerves anyagok keverékéből áll, amelyek képesek megkötni az ásványi anyagokat, ezáltal csökkenteni a víz keménységét. Az így kezelt vízben a mosószer hatóanyaga az ásványi anyagok helyett csak a ruhákon található szennyeződéseket köti meg. Ráadásul lerakódások sem keletkeznek a textíliákban, ami elszíneződésként és elszürkülésként nyilvánul meg. További információt a Facebook oldalunkon talál: https://www.facebook.com/notes/tierra-verde-s-r-o/neperte-se-s-tvrdou-vodou/2331076760246340/

Mire használható

A vízlágyító jelentősen javítja a kemény vízben való mosás eredményeit. Csökkenti a mosószer-fogyasztást és a lerakódásokat a textíliákban (a ruhák elszíneződése és elszürkülése) és a mosógépben (főleg a szappanos mosószerekben való mosás esetén – szappan pehely, szappan nyálka).

Hogyan használható

A víz keménységét könnyen meg tudjuk állapítani egy tesztcsíksegítségével. Ha ön nem saját kútvizet használ, részletesebb információkat annak minőségi összetételéről a vízszolgáltatójától kérhet. A vízlágyító és a mosószer adagolását a víz keménysége szerint állítsa be (ezt csak egyszer kell megtennie, a víz keménysége egy adott térségben ugyanaz marad az évek során).

Öntse a lágyítót a mosószerrel együtt a mosószer-adagolóba. Ha mosás közben nem oldódik fel teljesen (például rövid programoknál), szórja közvetlenül a mosógép dobjába, és csak ezt követően rakja be a ruhákat.

Adagolás 4–5 kg ruhához:

A VÍZ KEMÉNYSÉGE A TESZTCSÍK ALAPJÁN:

A YELLOW & BLUE mosógélhez adjon hozzá:

A YELLOW & BLUE mosóporhoz adjon hozzá:

A YELLOW & BLUE szappanpehelyhez vagy szappannyálkához adjon hozzá:

Lágy >4°dH

--20 g/1 púpos evőkanálnyit

Közepesen kemény >8,4°dH

-

20 g/1 púpos evőkanálnyit

50 g/2,5 púpos evőkanálnyit

Kemény >14°dH

40 g/2 púpos evőkanálnyit

50 g/2,5 púpos evőkanálnyit

60 g/3 púpos evőkanálnyit

LEHET, HOGY Önben IS FELMERÜLTEK EZEK A KÉRDÉSEK

Mennyire környezetbarát egy vízlágyító?

Vízlágyítónkban ásványi anyagokat (zeolit, nátrium-karbonát) és szerves anyagokat (nátrium-citrát) használunk, amelyek felváltják a környezetbarát mosószerekben használt foszfátokat és foszfonátokat.

A zeolitok természetes eredetű lágyítók, az agyag összetevői, és főleg a magnéziumot és a kalciumot képesek megkötni, amelyek a vízkeménység leggyakoribb okozói. Ők maguk oldhatatlanok, és a szennyvíztisztító telepeken leülepedő iszap részévé válnak.

A nátrium-karbonát jól ismert mosószóda, a nátrium-citrát pedig tartósítószer, amelyet például limonádékban és ízesített sörökben is használnak.

A Tierra Verde-nél nem kívánatos összetevőknek tartjuk a foszfátokat és foszfonátokat, mivel a víz eutrofizálódását („virágzását”) okozzák, az adott jelenség összes káros következményével együtt. A foszfátokat már évek óta tilos mosáshoz használni, de a hagyományos mosogatógép készítmények máig tartalmazzák őket. A foszfonátokat a tiltást követően a foszfátok váltották fel a mosószerekben, viszont ezek is hasonló hatást gyakorolnak a vízre.

Ajánlott termékek

Összetevők

>30% nátrium-karbonát, 15–30% nátrium-citrát, 5–15% szilikát

Függelék

:

Drogériánk alapanyagait úgy válogatjuk össze, hogy azok a lehető legkisebb terhet jelentsék az emberek és a bolygó egészségére. A termék nem tartalmaz kőolajszármazékokat, foszfonátokat, szintetikus illatanyagokat és színezékeket.

Ecogarantie'

Ecogarantie minősítés

Megkaptuk a nemzetközileg elismert Ecogarantie tanúsítványt, amely garantálja, hogy termékeink megfelelnek a szigorú környezeti követelményeknek.

Tovább a tanúsítványról

A Tierra Verde tanácsa

Kérdése van a termékkel kapcsolatban?MEGKÉRDEZEM

Tanácsadás

Egyéb információk/biztonság

Biztonsági szövegek

FIGYELMEZTETÉS. Bőrirritáló hatású. Súlyos szemirritációt okoz. Ha orvosi segítségre van szüksége, tartsa a termék csomagolását vagy címkéjét kézközelben. Gyermekektől elzárva tartandó. A használatot követően a kezet alaposan meg kell mosni. Szemvédő használata kötelező. SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. Ha a szemirritáció nem múlik el: Orvosi segítséget/ellátást kell kérni.

Nátrium-karbonátot és szilikátokat tartalmaz.

Biztonsági jelzések (piktogramok)
Származási országCseh Köztársaság

Hasonló termékek

A regisztráció előnyei