Szappandió
A termék képe nem elérhető

Szappandió

Indiai szappandióhéj bio minőségben a kíméletes és környezetbarát gépi és kézi mosáshoz. Növényi tisztítószert – szaponint tartalmaznak, amely allergiára hajlamos, ekcémás és érzékeny gyerekbőrre is alkalmas. Ezt nevezzük TERMÉSZETES MOSÁSNAK!

Többet a termékről
Gépi mosás
Kézi mosás
Színes ruha
Vegan Friendly
Eco Garantie
Nincs készleten

Termék leírása

Mi ez és hogyan működik?

„Mosódióink” Észak-Indiában, a Himalája hegyaljain érnek. A szappandiót termő Sapindus mukorossi fa őshonos faj az ottani erdőkben. A helyiek már emberemlékezet óta mosáshoz és tisztálkodáshoz használják a héját. Az indiai nők takarítják be és dolgozzák fel számunkra a természetnek ezt az apró csodáját.

Vízbe áztatva a dióból szaponin szabadul fel, amely szappanként működik. Ez a legkíméletesebb mosási módszer – a ruhaneműket, környezetünket és az egészségünket is tekintve. A szappandió nem hagy a mosott ruhákban vegyszer maradványokat (olajtermékeket, foszfonátokat, enzimeket, klórt, optikai fehérítőket, szintetikus illatanyagokat és színezékeket).

A természetes szaponin nem irritálja a bőrt, amit leginkább az allergiára és ekcémára hajlamos bőrűek fognak értékelni. Tudta, hogy a kisgyermekek bőre akár hétszer áteresztőbb, mint a felnőtteké? A szappandió a színes ruhákat sem fakítja ki.

A szappandióhéjban való mosás az egyik legolcsóbb mosási módszer. Bőven elegendő a szokásosan szennyezett ruhákhoz (izzadság, por).

Mire használható

 • bármilyen ruhaneműhöz – elsősorban gyerekruhákhoz és pelenkákhoz, a legfinomabb fehérneműkhöz (gyapjú, selyem) és funkcionális textíliákhoz
 • gépi és kézi mosáshoz
 • Mosó-, mosogató- és tisztítószereink előállításához kíméletes hideg kivonatolással nyert szappandió kivonatot használunk. A szappandió további feldolgozási módja, hogy finom porrá őröljük, amely például a mosópor fehér ruhákhoz és szövetpelenkákhoztermékünk alapanyaga. Maga a szappandió por fertőtlenítő és gombaellenes hatású, és felváltja a mosogató- és mosószereket, illetve a testápolókat.

  Hogyan használható

  LEHET, HOGY Önben IS FELMERÜLTEK EZEK A KÉRDÉSEK

  Hogyan lehet környezetbarát/etikus a szappandió, ha Indiából importáljuk?

 • Jelenleg nem ismerünk a szappandióhéjnál kiadósabb és környezetbarátabb természetes növényi tisztítószert. Fáik vadon nőnek az indiai erdőkben, termesztésükhöz ezért nincs szükség ültetvényekre, mint például a pálmaolaj esetében. A Sapindus mukorossi termése más szappanfákkal ellentétben nagy koncentrációban tartalmazza a természetes szaponint.
 • A termést indiai nők szedik, akiknek ez a munka a megélhetést és az önállósulást jelenti. Indiai beszállítóinkat több alkalommal meglátogattuk, rendszeres kapcsolatot tartunk fenn velük. A szappandió betakarítását és feldolgozását ebben a videóbannézheti meg.
 • A szappandiót hajóval szállítjuk Európába, és a továbbiakban Csehországban dolgozzuk fel.
 • A szállításhoz használt dobozokat termékeink csomagolásához használjuk.
 • Néhány hónappal ezelőtt arról adtunk tájékoztatást, hogy megváltozott a szappandió megjelenése, és alacsonyabb volt a terméshozama. Tekintettel arra, hogy nem szerettük volna emelni a dió árát, az olcsóbb feldolgozási módszer mellett döntöttünk, amikor a héjak nagy részéből pehely keletkezik. Kiderült, hogy a pehely formájú szappandiónak nem megfelelő a minősége, ezért visszatérünk a már megszokott egész szappandiónkhoz. Az alacsony szappandió-hozam és a magasabb feldolgozási költségek miatt nem maradt más választásunk, csak hogy növeljük a kínálatunkban kapható valamennyi kiszerelés árát. Az árakat már a rendelési rendszerünkben is módosítottuk. Ennek ellenére a szappandióhéjas mosás az egyik legkíméletesebb mosási módszer.

  Ajánlott termékek

  Összetevők

  szappandióhéj (Sapindus mukorossi)
  Ecogarantie'

  Ecogarantie minősítés

  Megkaptuk a nemzetközileg elismert Ecogarantie tanúsítványt, amely garantálja, hogy termékeink megfelelnek a szigorú környezeti követelményeknek.

  Tovább a tanúsítványról

  Egyéb információk/biztonság

  Biztonsági szövegek Gyermekektől elzárva tartandó.

  Tippünk:

  A szappandió kiszerelések tasakot is tartalmaznak. Ha szeretné, hogy ruhái illatosak legyenek, csepegtessen a szappandiós tasakra 3–6 cseppet kedvenc illóolajából.
  A regisztráció előnyei