Ruhaöblítő (kanna 5 l)
 Ruhaöblítő (kanna 5 l)

Ruhaöblítő (kanna 5 l)

Tento produkt se již neprodává.

A lágyító semlegesíti az öblítőfürdőt, és gondoskodik arról, hogy ne maradjon mosószer maradék a ruhákban, amely irritálhatja a bőrt. Használatát nagyon fontosnak tartjuk, különösen az allergiások esetében. A termék korábbi neve L'vandu love – lágyító volt, a termék továbbra is ugyanaz, csak a neve változott.

Többet a termékről
Öblítéshez
Érzékeny bőr
Vegan Friendly
Eco Garantie

Termék leírása

Mi ez és hogyan működik?

Ön használ öblítőt? És tudta, hogy az öblítőnek az a legfontosabb feladata, hogy bevonja és kisimítsa a textilszálakat, amit legtöbbször a mesterséges színezékekkel és illatosítókkal kiegészített vegyszerek végeznek el?

A lágyító savas reakciója semlegesíti a lúgos mosóvizet, ami különösen fontos az érzékeny bőrűek, ekcémások, allergiások és kisgyermekek esetében, akiknek a bőrén sokkal könnyebben áthatolnak a vegyszerek, mint a felnőttekén. Az emberi bőrfelület természetes pH-értéke savas (4–6 pH), bőrünk ilyen módon védekezik a mikroorganizmusok szaporodása ellen. Ezzel szemben a szappan, a mosószóda és más mosószerek lúgosak. A mosószer maradványok a ruhákban irritálják a bőrt, öblítéskor ezért érdemes lágyítóval semlegesíteni őket.

A lágyító megakadályozza a mosószer-maradványok lerakódását a textilszálakban és ezáltal a ruhanemű elszürkülését. A szálak visszanyerik természetes tulajdonságaikat (a törölközők újra nedvszívóvá válnak) és megjelenésüket (élénkebb színek). A lágyító használata kemény vízben való mosás esetén is javasolt, amelyben a mosószerek hatóanyagai a vízben található ásványi anyagokkal ütköznek.

A lágyítót kizárólag természetes levendula illóolajjal illatosítottuk

Mire használható

 • gépi és kézi mosáshoz
 • bármilyen ruhaneműhöz
 • Hogyan használható

  Adagolás 4,5 kg ruhához:

 • 30 ml – az öblítő-adagolóba a mosás utolsó szakaszához.
 • Kézi mosás esetén a mosószerben való mosást követően öntse a lágyítót tiszta vízbe, hagyja hatni legalább 10 percig, majd öblítse ki a ruhákat.
 • LEHET, HOGY Önben IS FELMERÜLTEK EZEK A KÉRDÉSEK

  Miért érdemes lecserélnie az öblítőt lágyítóra?

  Legtöbbünknek az illatos és puha ruhák jutnak eszünkbe az öblítőről. Viszont kevesen tudják, hogy eredetileg a szintetikus textíliákból a statikus elektromosság eltávolítására fejlesztették ki, és amennyiben pamuthoz vagy funkcionális ruhákhoz használjuk, feleslegesen dobtuk ki a pénzünket, ráadásul bőrirritációt kockáztatunk, és megfosztjuk a természetes anyagokat a természetes nedvszívó képességüktől. Az öblítő hasonlóan működik, mint a hajbalzsam: bevonja, és ezáltal simítja a szálakat. Ez azonban csökkenti a szövet nedvszívó és légáteresztő képességét, ezért az öblítőt nem javasolt alsóneműkhöz, törölközőkhöz, konyharuhákhoz, ágyneműhöz, pelenkákhoz, baba ruhákhoz vagy funkcionális sportruházathoz használni – vagyis olyan textíliákhoz, amelyeknél elvárjuk, hogy magukba szívják az izzadságot vagy a folyadékokat. Ráadásul a hagyományos öblítők szintetikus illatanyagokat is tartalmaznak. Ezek a kémiai illatok a szövethez kötődnek, és bőrirritációt vagy allergiát okozhatnak.

  Ajánlott termékek

  Összetevők

  <5 % nem ionos felületaktív anyagok, citromsav, természetes levendula illóolaj bio minőségben (Lavandula hybrida grosso), linalool.

  Függelék

  :
  Drogériánk alapanyagait úgy válogatjuk össze, hogy azok a lehető legkisebb terhet jelentsék az emberek és a bolygó egészségére. A termék nem tartalmaz szintetikus illatanyagokat és színezékeket.
  Ecogarantie'

  Ecogarantie minősítés

  Megkaptuk a nemzetközileg elismert Ecogarantie tanúsítványt, amely garantálja, hogy termékeink megfelelnek a szigorú környezeti követelményeknek.

  Tovább a tanúsítványról

  A Tierra Verde tanácsa

  A lágyító használatát elsősorban ekcémás és érzékeny bőrűeknek, illetve kemény vízben való mosáskor ajánljuk.
  Kérdése van a termékkel kapcsolatban?MEGKÉRDEZEM

  Tanácsadás

  Egyéb információk/biztonság

  Biztonsági szövegek Linaloolt tartalmaz. Figyelmeztetés. Súlyos szemirritációt okoz. Gyermekektől elzárva tartandó. SZEMBE KERÜLÉS ESETÉN: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. Ha a szemirritáció nem múlik el: Orvosi segítséget/ellátást kell kérni. Ártalmatlanítás: a fel nem használt terméket vagy üres csomagolást települési hulladék gyűjtésére szolgáló gyűjtőedényben kell elhelyezni.
  Biztonsági jelzések (piktogramok)
  Származási országCseh Köztársaság

  Hasonló termékek

  A regisztráció előnyei